Episcopia Giurgiului

Parohia Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil

Acasă

 

La Slobozia de Giurgiu

 

Bisericuţa Grecească

 

Fotografii

 

Contact

 

 

Bine aţi venit pe siteul nostru!

 

Proiect realizat cu binecuvântarea si părinteasca purtare de grijă a Prea Sfinţiei Sale Episcop Doctor Ambrozie Meleacă, Episcopul Giurgiului.

 
 
 

Articole

 
Articol Violența domestică

Dar ce este violența domestică?

 
Articol Urmările violenței!

Urmările violenței in viața copilului!

 
Articol Ce spune Legea?

Legislația în vigoare referitoare la violență domestică!

 
Articol Cercetări efectuate

Sfaturi pentru părinți

 
 

Viaţa în comunitate

 

 "Fiecare lucru cere un efort și un sacrificiu!" (părintele Valentin Ştefan)
 A avea in grijă o familie de suflete este o misiune grea , se cer rezolvate multe probleme , iar acestea apar mereu. În unele familii se mobilizează ambii părinţi , bunici , mătuși pentru creșterea unui copil sau doi ș abia fac faţă cerinţelor.
 Şi câte nu sunt de făcut: asigurarea de fonduri pentru mâncare și alte cheltuieli ,probleme administrative și medicale:îmbolnăviri ,tratamente, spitalizări ,operaţii.
 Rezolvarea problemelor se împarte între părintele Valentin, care abordează pe cele administrative și financiare și doamna preoteasă ,cu cele de sănătate si gospodărești.
  Fondurile necesare Așezământului Social , pentru creșterea și îngrijirea copiilor ,provin numai din donaţii de la oameni care s-au sensibilizat pentru această cauză ,sau din ajutoare de la diverse magazine.
 Mamele trăiesc împreună ca într-o familie și se ajută reciproc. În răstimpul zilei unele rămân acasă și au grijă de copii ,iar altele, care sunt în stare să lucreze ,merg la câmp sau se îndreaptă spre alte activităţi.
 Pe viitor vor amenaja o grădină de zarzavat ,vor crește animale ,ori vor deschide un atelier de croitorie. dar până atunci ,sunt alte nevoi urgente: alimente ,medicamente ,îmbrăcăminte.
 Şi pentru slujirea în biserică este nevoie de obiecte de cult și cărţi liturgice.
 Ar fi binevenite contracte ferme de sponsorizare cu diferite firme pentru a obţine unele reduceri de preţ la lucruri uzuale.
 Viaţa de la Așezămâtul Social Slobozia începe să se asemene cu viţa de mănăstire. Au biserică ,au duhovnic permenent în mijlocul lor ,se gospodăresc ș se roagă împreună. Se simte că este o tot mai mare apropiere și înţelegere în această obște ,iar amamele sunt tot mai ancorate pe drumul spre Hristos.
 Părintele Valentin trebuie să se ocupe ș să pună temelia unei educaţ permanente ș complete a acestor copii. El are grijă de sădirea în sufletele acestor copii a virtuţilor creștine ; și ,cu ajutorul lui Dumnezeu , toate celelalte se vor adăuga. Un copil educat este o adevărată bogăţie pentru familie ,dar și pentru societate.
  Dar au mare nevoie de o mână întinsă din partea semenilor ,spre folosul mai ales al copiilor.

 
 
 
 
 
 
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu , nădejdea noastră, care poți face tot binele, nu înceta a te ruga pentru noi, nevrednicii robii tăi, ca sa fim izbăviți de toate neputințele și necazurile , și scoate din chinul deznădejdii pe toți cei ce-ți cântă ție : Aliluia!
 
 
Copyright © 2011 Toate drepturile rezervate Parohiei Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil Giurgiu
Site realizat de Web Ro Design