Episcopia Giurgiului

Parohia Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil

Acasă

 

La Slobozia de Giurgiu

 

Bisericuţa Grecească

 

Fotografii

 

Contact

 

 

Bine aţi venit pe siteul nostru!

 

Proiect realizat cu binecuvântarea si părinteasca purtare de grijă a Prea Sfinţiei Sale Episcop Doctor Ambrozie Meleacă, Episcopul Giurgiului.

 
 
 

Articole

 
Articol Violența domestică

Dar ce este violența domestică?

 
Articol Urmările violenței!

Urmările violenței in viața copilului!

 
Articol Ce spune Legea?

Legislația în vigoare referitoare la violență domestică!

 
Articol Cercetări efectuate

Sfaturi pentru părinți

 
 

Centrul social "Sfinţii Arhangheli Mihail și Gavriil"

 

 Sufletul creștinului adevărat n-a rămas indiferent în faţa atâtor necazuri; câţiva credincioși încearcă să-i ajute pe semenii lor aflaţi în suferinţă.
 Ce vezi in jur te afectează: atât de mulţi copii abandonaţi , cerșind pe străzi ,adăpostiţi in canale ,dar și atâţia nenăscuţi... Ce vină au copiii? Cu ce au greșit ei, și in faţa cui? Câtă nevoie au de ajutor ș tot atâta nevoie au de Dumnezeu ,Care lucrează prin oameni.
  Impresionat de drama unor asemenea suflete chinuite ,părintele Valentin Ştefan ,cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte doctor Ambrozie Meleacă ,Episcopul Giurgiului ,a fondat iniţial Ascociaţia Pro-Vita ,filiala Giurgiu.
 Un prim centru al asociaţiei funcţionează în comuna Gogoșari ,satul Rălești in două case obţinute prin donaţii ale unor oameni cu suflet de creștini.
 Ca urmare a creșterii numărului de solicitări pentru rezolvarea a noi cazuri sociale ,în iulie 2009 ,s-a deschis și Așezământul Social "Sfinţii Arhangheli Mihail si Gavriil" din comuna Slobozia. Noul așezământ funcţionează într-o clădire închiriată pe o perioadă de 49 de ani , de către Episcopia Giurgiului.
 Principalele obiective ale asociaţiei sunt:
 -grija pentru mamele si copiii victime ale violenţei domestice.
 -sprijin duhovnicesc și material pentru unele femei în a-și crește copiii.
 Copii sunt crescuţi de propriile lor mame , în grija părintelui sunt primiţi copiii cu mamele lor.
 În toată această activitate o are alături pe doamna preoteasă Veronica ,asistent medical și care își folosește cunoștinţele profesionale spre ajutarea acestor suflete.
  Pentru a fi în permanenţă aproape de copii și de mame ,și pentru a-i ajuta la nevoie ,familia părintelui Valentin locuiește tot in Așezământul Social.

 
 
 
 
 
 
Preasfântă Născătoare de Dumnezeu , nădejdea noastră, care poți face tot binele, nu înceta a te ruga pentru noi, nevrednicii robii tăi, ca sa fim izbăviți de toate neputințele și necazurile , și scoate din chinul deznădejdii pe toți cei ce-ți cântă ție : Aliluia!
 
 
Copyright © 2011 Toate drepturile rezervate Parohiei Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil Giurgiu
Site realizat de Web Ro Design